Het bestuur van Stichting CareCodex bestaat uit Dorine Veldhuyzen en Sonia Jennings.

Dorine Veldhuyzen – Directeur/ voorzitter Raad van Bestuur

Al jaren wordt er door zowel zorgverleners als zwangere cliĆ«nten de wens uitgesproken relevante informatie – digitaal – te delen. Daarom is Dorine Veldhuyzen vanuit Talmor in samenwerking met De Verbinding het initiatief gestart voor een integraal dossier voor de geboortezorg. In 2015 is zij een onderzoek gestart naar de status van het PWD (Digitale Gegevensuitwisseling in de Perinatale Zorg) en de mogelijkheden voor een integraal dossier voor de geboortezorg.

Talmor heeft de werkzaamheden overgedragen aan Stichting CareCodex in maart 2017 waarna Dorine bestuurder werd van Stichting CareCodex.

Sonia Jennings – Bestuurder van Carecodex

Sonia Jennings heeft jarenlange ervaring als bestuurder en adviseur in de eerstelijns gezondheidszorg, waaronder ook de geboortezorg. Zij is gespecialiseerd in onder andere financiƫn, organisatieverandering en mediation.

Per 1 augustus 2019 is Sonia toegevoegd aan de Raad van Bestuur van Stichting CareCodex.

Toon Wezenberg is de lead architect, de technische man bij Carecodex.

Toon Wezenberg

Na zijn opleiding als fijnmechanicus is Toon Wezenberg zich gaan verdiepen in de bedrijfskunde en de logistiek en in het bijzonder de optimalisatie en de automatisering van processen met verschillende systemen (ERP, CRM, CAD, DMS). Na werkzaam te zijn geweest bij verschillende bedrijven binnen de industrie is hij zich gaan interesseren in bedrijfsprocessen rondom de zorg.

Sinds 2014 is Toon werkzaam in maatschap de Verbinding en past hij zijn kennis en ervaring uit de industrie toe op de zorg. Daarin richt hij zich onder andere op onderzoek, ontwikkeling en advies rondom informatievoorziening in de zorg.

Hij heeft onderzoek gedaan naar gewenste gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek heeft hij hiervoor een werkende methode ontwikkeld. Deze methode is volledig gebaseerd op al bestaande methoden en standaarden en kan uitgevoerd worden op de gehele zorg.

Stichting CareCodex ziet deze methode als de beste oplossing voor een gegevensuitwisseling in de zorg met een waarborg voor data security en data privacy. Als ambassadeur van stichting CareCodex blijft Toon de methode uitdragen en uitbreiden.